!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

VÄRMEN- grill förbud

Det råder Grill - och eldningsförbud i skåne

Det är inte tillåtet att grilla inne i trädgårdar på de gemensamma grillar som finns på en del gårdar eller på balkong.

Sedan den 25 juli är det helt förbjudet att elda och grilla utomhus i hela Skåne. Det gäller både på allmän och privat mark.

På grund av den extrema värmen behöver vi hjälpas åt att spara på vattnet, ingen bevattning med trädgårdsslang alt vattenspridare är tillåtet tillsvidare. 

 

Spara på vårt vatten

 
Bolmen
 

Det är värmebölja och det gör att det går åt ovanligt mycket vatten. Nu behöver vi hjälpas åt att använda vattnet smart och spara så mycket som möjligt. VA SYD och Sydvatten går nu ut med en vädjan till alla invånare att spara på vatten så mycket som möjligt.

 

Många av oss har säkert njutit av de senaste veckornas högtryck, och det ser ut som att det håller i sig ännu ett tag. Det varma vädret innebär att vi använder mycket mer vatten än vanligt. Vi vattnar gräsmattor, fyller pooler, tvättar bilar och tar kanske en extra dusch. Den höga förbrukningen medför att vattenverken får jobba för fullt och ligger nära maxkapacitet.

- Det är viktigt att vi alla hjälps åt att spara på vattnet för att vara säkra på att vi har vatten i kranen resten av sommaren.